Нов авторски моноспектакъл на Ованес Торосян слага началото на нов формат – „Театър на късите форми“, а предпремиерата ще е в Пловдив. GAME OVER идва в града под тепетата на 14 ноември (18:00 и 19:30 ч., U.PARK Gallery) с вход свободен и с приятелската подкрепа на КЦМ 2000 Груп – Пловдив и Театър Реплика. Природата на артиста, пътят към сцената, равносметката, сънищата и реалностите, които обитава всеки от нас, са само част от темите в експерименталния моноспектакъл на Ованес Торосян.

В годината, в която се навършват 120 години от рождението на Владимир Набоков и специално за седмото издание на Нощта на театрите в България, Пловдивският драматичен театър ще представи премиерно постановката „Събитие“ с режисьор Красимир Ранков. В чисто новата продукция на Драмата участват Константин Еленков, Ирина Митева, Мария Генчева, Патриция Пъндева, Красимир Василев, Димитър Банчев, Асен Данков, Ивана Папазова, Русалина Чапликова, Стоян Сърданов, Венелин Методиев и Ивайло Христов. Началният час на представлението на 16 ноември е 19 ч., а цените на билетите са промоционални (10 лв.) като комплимент към европейската инициатива.

Театър „ХЕНД“ ще отбележи Нощта с три свои продукции – детската куклена постановка „12-те братя“, абсурдната сатира „Крал Юбю“ и Stand up шоуто „Лъжи за масово поразяване“. А в Кукления театър на 16 ноември ще има две последователни представления (в 10:30 и 11:45 ч.) на „Мързеливата пчеличка“.

През 2019-та Нощта на театрите ще отбележи своята седма година в България и на 16 ноември ще събере над 150 събития в 18 български града, обединени от посланието „Ти променяш играта. Играта променя теб“.

Пълната програма на Нощта на театрите по градове, локации и часове

error: