На 1 декември от 18.00 ч. пред НДК заедно с голямото Коледно дърво ще заблестят още 40 живи Елхи на таланта. Те са част от благотворителната кампания на Фондация „Стоян Камбарев“ заедно със Столична община. Елхите ще оформят красива, блестяща алея в района.

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще запали Коледното дърво. Тя ще се включи и във видео посланието на Мария Илиева, Любо Киров и Миро – Звездните Посланици на Кампанията на Деси Тенекеджиева и Фондация „Стоян Камбарев“.

Целта на кампанията е всеки да украси своя жива елха и да направи дарение. Със средствата ще се финансират 5-годишни стипендии за млади музикални таланти, изработването на късометражни филми, участия на лауреати на Фондацията в мастър класове, конкурси и фестивали. Ще бъдат подкрепени и талантливи деца от 10 многодетни семейства в нужда.

Елхите на талантите ще са пред НДК до 15 януари 2020 г. След това елхите ще бъдат дарени на общината за засаждане, полагайки началото на Гората на Талантите. Всеки желаещ може да се включи в кампанията до Коледа.

error: