Американското списание DownBeat нареди джаз фестивала A to JazZ сред най-големите в Европа. Изданието, което излиза от далечната 1934 година, е специализирано в областта на джаз и блус.

Списанието описва всички големи джаз фестивали по света. То е отделило голямо внимание на събитията в Съединените щати, а след това поглежда към тези от другата страна на океана. A to JazZ е в списъка за най-големите фестивали в Европа и е редом до исторически фестивали като този в Монтрьо.

“Фестивалът се провежда на огромна поляна в един от централните паркове на София. В рамките на три дни 12 музикални изпълнения, детска програма и джам сешън са част от безплатното преживяване за феновете на музика от всички възрасти. Миналата година сред изпълнителите бяха Кори Хенри и Лейла Хатауей”, пише DownBeat.

Фестивалът A to JazZ се провежда в София от 2011 г. Тази година той ще се проведе на 5-7 юли на обичайното място в Южен парк 2 (парка зад Националния музей “Земята и хората”). Хедлайнери са новаторите Jacob Collier, Christian Scott и Ghost-Note, а това издание на фестивала е посветено на младото поколение в музиката, новото звучене и авангардните смесици от стилове.

error: