Уникален по рода си изцяло изрисуван локомотив отпътува за първи път с бързия влак от София за Бургас. След това той ще бъде включван в съставите на различни композиции, пътуващи в страната.

Изкуството върху машината е се реализира от стрийт арт художника Станислав Трифонов – Nasimo. В своето изкуство той успява да постига впечатляваща симбиоза между класическото рисуване и съвременните графити, като платната му често са фасадите на цели сгради. Проектът е иновативна идея с послание към графит артистите, че контролираното рисуване може да има красив краен резултат. В изображенията е направена препратка към няколко основни национални символа.

„Реших да вкарам това, което България е избрала като символ – лъва, И с това да напомня, че имаме една сила, един потенциал в себе си. Емоцията е навсякъде. Когато е забранено, е по-интересно“, сподели пред NOVA Трифонов.

Познат под артистичния псевдоним „Nasimo“, Станислав Трифонов е приет за един от пионерите на източно-европейската графити и стрийт арт култура, както и един от най-популярните по света съвременни български художници.

error: