Софийският международен литературен фестивал (СМЛФ) ще се проведе и тази година, но изцяло онлайн, от 10 до 13 декември. Това издание ще даде възможност да се включат писатели и поети от България, Великобритания, Канада, Шотландия, Израел, Нидерландия, Финландия и Америка.

Гости на събитието ще бъдат британският писател и есеист от индийски произход Салман Рушди, Етгар Керет, финландската писателка Селя Ахава, Естер Херистен, Ешкол Нево, Крис Клийв, американският поет Джефри Янг, в международната програма – Капка Касабова, канадецът Жил Жобидон, спечелил Наградата на Петте континента на Франкофонията и други.

Смислова спойка на фестивала тази година ще бъде концентрирана в различните разкази за бъдещето, в идеята за започването на нов ред.

Срещите с българските писатели и поети ще бъдат обособени в три основни жанрови рамки: роман, поезия и разказ. В осмата година на фестивала авторите от България ще бъдат Антония Апостолова, Георги Господинов, Георги Тенев, Зорница Гъркова, Любов Кронева, Момчил Николов, Надежда Радулова, Русана Бърдарска, Яница Радева.

Значителна част от форматите на фестивала ще бъдат запазени. Така освен разговорите с чуждестранните писатели и срещите с българските автори, в програмата на фестивала остават Разговори за бъдещето, Софийски международен литературен фестивал представя и Поезия и музика.

Фестивалът ще се излъчва на живо във Facebook страницата на събитието. Всички срещи ще бъдат качени допълнително в YouTube канала Sofia International Literary Festival.

error: