Българският документален филм “Монолог в антракта” бе представен в Ню Йорк на престижния световен фестивал за кино и танц „Dance on Camera, Dance Films Association“. Филмът получи наградата на публиката.

“Монолог в антракта” разкрива сложния живот на най-прочутата българска съвременна примабалерина Веса Тонова. Авторският филм на Петър Вълчев е част от селекцията на общо 27 световни фестивали за документално кино.

„Най-вероятно никак не е било случайно, че аз съм бил в този момент на това място в гримьорната на примабалерината по време на последния ѝ спектакъл, който тя играе в операта „Лебедово езеро“. За нея беше за първи път да се снима в документален филм и за първи път да допусне някой до себе си по време на паузите, гримирането, зад кулисите и по време на самия спектакъл, защото аз се движех плътно до нея през цялото време. И някак си стана естествено, чисто, сякаш ни се смесиха енергиите и се получи нещо ново“, разказа Петър Вълчев пред БНР.

В момента Петър Вълчев довършва новия си игрален, късометражен филм, в който разглежда темата за смъртта и преодоляването на страха от смъртта. Друг филм, който подготвя е документален, посветен на неговото семейство.

error: