В средата на декeмври 2020 излезе от печат фотоалбум „Български приключенски фотографи“. Луксозното издание на списание 360° включва 180 страници с творчеството на 18 български майстори в областта на приключенската фотография. Очакват ви повече от 170 техни фотографии, както и личните им истории и истории зад кадър, разказани от самите тях.

Албумът е разделен на пет теми, според насочеността на авторите:

Отвъд и отгоре – отправяме се на вълнуващо фотоприключение с опасни експедиции до най-отдалечените краища на Земята, от Южния до Северния полюс на планетата, в компанията на Владо Донков, Бранислав Бранков, Руслан Вакрилов.

Култ към движението – Скачаме в неизвестното с фотографи, които не се страхуват да са в динамиката на различни аутдор спортове като ски, сноуборд, летене, катерене и всякакви градски предизвикателства – стихията на Тихомир Рачев, Ивайло Дончев, Михаил Новаков, Марин Кафеджийски, Борислав Камилов, Actiongraphers.

Въздух и вода – Затаяваме дъх и поемаме към морските дълбочини и въздушната шир заедно със Стефан Илиев и Михаил Заимов.

Природа в действие – Откриваме нови места и пленителни пейзажи с кадрите на Евгени Динев, Любена Господинова, Владислав Терзийски, Виктор Троянов, Димитър Караниколов.

Бъдеще – Заради непримиримата им упоритост, талант и желание за развитие оставяме място за Климент Трендафилов, чиито астрофотографии ще ви преведат през тайните на Космоса и Иван Тотев, за когото скалистите отвеси и морските вълни са естествено работно място.

„Този албум е първото издание от четвъртата трансформация на списание 360° за последните 12 години. Знаем, че единственто сигурно нещо е постянната необходимост от промяна. Защото оцеляват не най-силните, а най-адаптивните. На това ни учи нашият учител – природата. Следвай духа на времето и не се страхувай да смениш посоката, защото всеки момент е нов“, споделя главният редактор Иван Панчев.

„Български приключенски фотографи“ е първият албум от поредица, която ще включва Приключенците на България, Приключенски истории, Хората зад приключенията и сцената, Приключенските места на България, Българи със световни постижения в екшън спортовете, както и следващата част на този фотоалбум.

ТУК МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ АЛБУМА

error: