Националната авиокомпания на Южна Корея Korean Air вече не сервиха фъстъци на борда на самолетите си. Причината е инцидент по време на полета от Инчеон до Манила, Филипините. Двамата от пътниците трябваше да бъдат свалени поради алегрия към фъстъци.
След случилото се компанията взе решение да замени печените фъстъци с други видове закуски, като бисквити. Освен това авиокомпанията планира да премахне от цялото си меню всички храни, включващи съставки на основата на фъстъци.
Korean Air се прочу с друг инцидент, свързан с ядки, през декември 2014 г. Тогава вицепрезидентът на авиолинията Хедър Чо върна полет, излитащ от Ню Йорк, тъй като не бе доволна от начина, по който се сервират фъстъците в първа класа. Тя вдигна скандал на стюардите, което стана причина за забавяне на полета.