48-ото издание на Софийския международен панаир на книгата няма да се проведе на живо. Той трябваше да се състои между 8 и 13 декември, но от Асоциация „Българска книга“ решиха да отменят събитията в този вид. Основният аргумент за решението е желанието на организацията и издателите да поставянето здравето на хората на първо място.

От 2000 година досега това е първата отмяна на книжното събитие. Макар и стартирало през 1968 г., то се провежда спорадично до началото на новия век и от 19 години насам се провежда редовно в Националния дворец на културата.

Дигитални срещи ще има в рамките на Софийския международен литературен фестивал от 10 до 13 декември, както и други кампании и инициативи, които ще бъдат адресирани към читателите в следващите седмици.

Събитието запазва значителна част от форматите, които позволяват разнообразни входове към литературата. За разлика от голяма част от предишните издания, в осмия Литературен фестивал няма специфичен географски или езиков фокус. Литературата е от различни точки на света.

error: