На 8 юни се навърши година от смъртта на Антъни Бурдейн – бохем, кулинар, готвач, пътешественик и човек, който разказваше най-добре за връзката между храната, културата и наследството на хората. Поводът да си спомним отново е, че 25 юни беше обявен за Ден на Антъни Бурдейн.

През 2019, неговите приятели шеф готвачи Ерик Рипер и Хосе Андрес обявяват 25 юни (рождената дата на Бурдейн) за Bourdain Day – ден, в който всеки, който желае, може да почете паметта и историята му.

За втора поредна година София ще отбележи рождения ден на любимия бохем. Денят ще започне в 11:00 с артистична вълна в любимо място на много софиянци и гости на града – Concept 166. Там желаещите ще могат да създадат персонализирани аксесоари – тениски, престилки, пазарни чанти – с лика на Антъни Бурдейн, както и с негови култови изказвания.

Вечерта след 19:00 гостите на La bottega Monte ще могат да се насладят и на специално приготвено street food меню. Защо улична храна? Защото той обожаваше уличната и семпла, но в същото време толкова богата храна.

error: