Дивият запад е жив и запазен в област Рим. Особено в кръчмата „Окс Боул“ в Пейсън, Аризона. Градчето е наричано „Сърцето на Аризона“, тъй като се намира много близо до географския център на американския щат.

Сградата, която е била странноприемница „Окс Боу“, се намира на главната улица. Тя е построена през 1933 г. като хотел. В онези дни стая там струвала 2,50 долара, а 50 цента осигурявали ядене.

През годините странноприемницата е претърпяла известни промени. През 60-те години тя се превърнала в куротно място, а през 90-те там живеели служителите. По-късно същото десетилетие част от бизнеса приключил и тя се превърнала в бар „Окс Боул“.

Изградена от трупи на местен бор, сградата издържала изпитанията на времето и собствениците. Добавена е към Националния ригистър на историческите места през 2004 г. Въпреки че са добавени някои удобства, нищо от оригиналната структура не е променяно. Барът е същият, на който каубои са сядали преди 75 години за студена бира, а снимките по стените са там от 40-те години.

Тези дни хотелът е център на местната общност в Пейсън. Там се провеждат благотворителни събития, сватби и фестивали.

Колорит допълват и легендите, че там живее дух. „Имаме си призрак, който се казва Сюзан. Харесваме я… и ще я задържим“, казва една от собственичките Мари Хансен.

error: