В специален Коледен влак ще се превърне теснопътната композиция „Родопи“ на 14 декември. Всеки, избрал да се повози с живописната теснолинейка в съботния ден, ще се срещне с Дядо Коледа и Снежанка, които ще пътуват с влака по целия маршрут от гара Септември до Добринище и от Добринище до гара Септември.

За най-малките пътници белобрадият старец е подготвил много подаръци и специални изненади, съобщават от БДЖ. Инициативата за организирането на Коледния влак е на Гражданско сдружение „За теснолинейката“ и ще се проведе за втора поредна година.

Пътническият влак „Родопи“ заминава от гара Септември в 08:45 ч. и пристига в Добринище в 13:31 ч. В обратното направление влакът с Дядо Коледа и Снежанка ще потегли от гара Добринище в 14:15 ч. и ще пристигне в гара Септември в 19:21 ч.

За специалното Коледно пътуване от БДЖ ще осигурят допълнителен вагон към теснопътната композиция. Цената на билета за пътуване по целия маршрут е 6,50 лв. в една посока. Децата до 7-годишна възраст пътуват безплатно.

Билети за пътуването могат да бъдат купени от билетните каси в гарите в страната или онлайн на следния адрес: https://bileti.bdz.bg/.

error: