Шотландецът Джонатан Тейлър Бритункули живее в България от 2011 година насам. След кратко посещение, той се влюбва в красотата на страната ни и не след дълго изгражда свой дом в севлиевското село Крушево, където в момента преподава английски език на деца и свири в музикална рок банда. От няколко години вече Джонатан и неговите британски приятели, които също живеят в района на Севлиево, организират един по-различен рок фестивал.

„Крушево рок фест“ ще представи млади български и чуждестранни музиканти, които ще представят акустични и хард рок изпълнения. Гостите ще могат да усетят уютната обстановка на малкото населено място, да потанцуват, а също така да създадат много нови приятелства.

„Фестивалът прилича на едно голямо градинско парти. Тази година изградихме нова, по-голяма сцена, изцяло закупена и изградена от доброволци и дарители. И през 2019 година фестивалът продължава да се провежда под мотото „Без никаква пластмаса“ и залага само на вегетариански и вегански гозби. Аз и съпругата ми сме вегани и насърчаваме хората да опитват нови храни, да получават различни емоции от храната“, разказва Джонатан пред БНР.

В музикалната програма ще участват Bazooka Guy Ganza от Севлиево, дамското дуо Smoking Mirror, Кен Дейвидсън – акустичен рок музикант, Audio Assets, „Йордан Йорданов блус бeнд“ от София, Oliver Twisted от Велико Търново, Mississippi Drum Machine от София, Miseducation и др.“

Крушево рок фест ще се проведе на 26 и 27 юли, като началото ще бъде поставено в 19.00 часа.

error: