Американският диригент Майкъл Тилсън Томас и New World Symphony учредяват нов фестивал, посветен на виолата. Петдневният форум е наречен „Viola Visions“ и ще бъде проведен за първи път тази есен от 15 до 19 октомври 2019 г. в Маями Бийч, Флорида.

Фестивалът има амбицията да събере водещи майстори на инструмента с млади виолисти. Сред специалните гости са виолистите Роберто Диас, Ким Кашкашян, Табеа Цимерман и др. Фестивалът „Viola Visions“ се оказва първият от цяла поредица бъдещи срещи на музиканти, обединени професионално от своя инструмент. Тепърва всяка година ще се организират подобни фестивали, като всеки от тях ще бъде посветен на различен оркестров инструмент.

Американската оркестровата академия New World Symphony, чийто съосновател и артистичен директор е Майкъл Тилсън Томас, подготвя млади музиканти за бъдещите им позиции в оркестри и ансамбли по целия свят от създаването си през 1987 г. Работи се върху традиционния и модерен оркестров репертоар, канят се гостуващи диригенти, солисти и преподаватели, а обучението може да бъде и дистанционно.

error: