Фестивалът за късометражно кино In The Palace ще се проведе и тази година от 15 до 22 септември във Варна с богата програма и специални гости, обещават организаторите. Това е и един от първите големи фестивали у нас, който ще се проведе физически.

$В двореца$ приема проекти на желаещите да вземат участие, като за момента те са над 3 хиляди, заради което крайният срок беше удължен до 15 юли. Големият брой заявки за участие вероятно се дължи на месеците социална изолация и на желанието на хората най-сетне да се включат в културния живот, смята създателят на фестивала Цанко Василев.

Това е единственият фестивал у нас, който освен че запознава публиката с най-новото в света на късометражното кино, инвестира и в производството на такива филми; помага и на млади творци да установят контакт с професионалисти, търсещи нови таланти.

„Това е основната цел на „В двореца” от самото му създаване. Един лев от всеки продаден билет отива във фонд, който е създаден специално за подпомагане на млади режисьори. Ние каним нови хора с нови проект, които да застанат с името си зад това, което правят и в крайна сметка да намерят финансиране или партньори, с които да продължат работа”, каза Цанко Василев.

error: