Официалната програма на тазгодишното издание на най-големия арт фестивал у нас – Празниците на изкуствата „Аполония“ вече е ясна. Изобилие от най-различни културни събития ще завладеят морския град Созопол от 29 август до 7 септември. Над 70 на брой ще бъдат събитията през 35-ото юбилейно издание на Аполония.

Тазгодишната кино програма ще бъде открита с уникалния филм „Да ходиш по вода“, който разказва за пътя към осъществяването на един от най-мащабните арт проекти, „Плаващите кейове“, и неговия създател Христо Явашев – Кристо.

Филмът за сбъдването на една смела идея, зародила се още през 1970 г., е дело на талантливия български режисьор Андрей Паунов и ще бъде показан на 30 август от 23:00 часа в читалище „Отец Паисий“.

Друг ключов акцент в програмата ще бъде концертът на Васил Петров. Един от най-обичаните български поп и джаз изпълнители ще излезе на сцената на Амфитеатъра в Созопол на 4 септември от 21:00 ч. Васил е сред любимите изпълнители на Фестивала и по повод юбилея на Празниците на изкуствата е подготвил специална програма, включваща едни от най-големите му хитове в изцяло нов аранжимент.

Публиката на Фестивала ще чуе любимите на поколения българи музикални групи – Б.Т.Р, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, ФСБ, Биг бенда на БНР и много други. Концертите на групите ще са в Амфитеатър „Аполония“.

Билети в мрежата на Eventim.

error: