Пълнометражният дебютен филм на режисьора Надежда Косева „Ирина“ тръгва по екраните. Лентата има до сега над 15 отличия от международни фестивали, включително призове за най-добър филм, дебют, режисура и награди на публиката. Съвсем наскоро получи и номинация за „откритие“ от Европейската филмова академия, като отличията са по-известни като „европейските Оскари“.

В филма се разказва за Ирина, която живее в малък миньорски град и е принудена от обстоятелствата да стане сурогатна майка – да износи чуждо бебе срещу заплащане. Родената през 1974 г. Надежда Косева описва филма като „много лична и много женска (но не феминистка) история за преоткриването на света чрез новия живот“.

Продуцент на лентата е Стефан Китанов, който за трети път работи с Косева след късометражните „Ритуалът“ – част от омнибуса „Поколение: Изгубени и намерени“, който открива програмата „Форум“ на Берлинале 2005 г., и „Втори дубъл“ от 2011 г., спечелил почетен диплом на фестивала в Сараево.

[fusion_youtube id=“https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=URgDFLuZ4V8″ alignment=““ width=“1280″ height=“720″ autoplay=“false“ api_params=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ css_id=““][/fusion_youtube]

error: