Премиерата на анимацията „Физика на тъгата“ на Теодор Ушев в България мина изключително успешно. Филмът по едноименната книга на Георги Господинов, който бе част от „Киномания“, бе показан пред препълнена зала номер 1 на НДК и оправда очакванията.

Ден преди премиерата Ушев сподели, че се вълнува много от премиерата, очаква с нетърпение реакцията на българската публика, която е „най-критична“, и дори спомена за възможност „да бъде свален на земята“, след като филмът получи ласкави отзиви на много места по света.

Реакцията на българската публика бе повече от положителна. Тя изпрати с неспирни аплодисменти Ушев и Господинов, които присъстваха на премиерата, а коментарите бяха, че филмът е впечатляващ.

Преди прожекцията на филма бе показан друг проект с участието на Теодор Ушев. Музикално-визуалният спектакъл на Токийския университет „Четирите годишни времена“ в изпълнение на Куарто кватрет и художествени картини на четирите сезона, нарисувани от четирима различни художници.

Аниматорът на вечерта получи и две специални награди за принос към българската култура – от НДК и Столична община. Първата му бе връчена от учителя на Теодор Ушев по анимация – Красимир Иванов, а втората от кмета на столицата – Йорданка Фандъкова.

👏👏👏 Препълнената зала 1 на НДК аплодира бурно Theodore Ushev и Georgi Gospodinov на премиерата на “Физика на тъгата”!

Публикувахте от Киномания в Неделя, 17 ноември 2019 г.

error: