Шведската прогресив метъл банда Freak Kitchen ще изнесе първото си шоу у нас на 18 октомври тази година. Концертът е част от турнето към последния издаден албум на бандата „Confusion To the Enemy“. Той ще се състои в клуб City Stage от 20 часа.

Основаването на Freak Kitchen датира от 1992 г. в Гьотеборг, Швеция. В дискографията им фигурират 9 студийни албума, както и множество успешни турнета по света. Вокалистът и основател на бандата Mattias „IA“ Eklundh е признат като иновативен китарист, който развива успешно и солова кариера. Част от бандата са и и барабанистът Björn Fryklund и енергичният басист Christer Hysén, който понякога също дава своя принос към вокалите.

Стилът на Freak Kitchen включва съчетание на хеви метъл и прогресив авангард наред със завладяващи текстове, главозамайващи ритмични структури и тоналности, които не подлежат на жанрово характеризиране.

Билетите за концерта на Freak Kitchen влизат в продажба от 25 април в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) и в магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Български пощи, Технополис. Цената е 40 лева на билет, а в деня на концерта ще бъде 50 лева.

error: