ФСБ ще направи втори клубен концерт. Той ще се състои ден след първия клубен концерт на групата след повече от 40 години. Причината е огромният интерес и бързо разпродадените билети за първата дата. Първият концерт е на 3 април, а вторият – на 4 април. Двете участия ще бъдат в Sofia Live Club.

Единствената българска група с награда „Grammy“ е създадена през 1975 година от трима музиканти, току-що завършили Музикалната академия и поели по пътя на своите музикални идеи и мечти. Румен Бояджиев – синтесайзъри и вокал, Константин Цеков – клавишни и вокал и Александър Бахаров – бас китара и вокал, са пионерите на прогресив рока в България, оставили ярка следа в популярната музикална култура у нас. През 1979 година триото става квинтет с привличането на Иван Лечев – китара и цигулка и Петър Славов – барабани и се превръща в символ на висок професионализъм и в най-атрактивната българска концертна група, следвана възторжено от вече четири поколения почитатели.

След многобройни издадени сингли и албуми, хиляди концерти, участия в световни рок фестивали, рок клубове, филми и музикални програми, музиката на ФСБ звучи все така актуално, не губи своята значимост и послание.

През годините музикантите получават много престижни музикални награди, които продължават да доказват твърдението, че са все така „Високо, високо, високо“. Получават и „Грами“ съвместно с Хосе Фелисиано през 1990 година.

Билети – в мрежата на Еventim.bg и билетните каси на цена 50 лева. Билети на място няма да се продават. Събитието е без резервации и се препоръчва по-ранното пристигане в клуба, препоръчват от неговата управа.

error: