Шестима солисти на най-големия руски театър за опера и балет Болшой театър ще изнесат оперен галаспектакъл в зала 1 на Националния дворец на културата (НДК). Бляскавият оперен гала спектакъл, който българската публика предстоеше да види за пръв път на 13 ноември 2020 г., се премести за нова дата – 5 ноември 2021 година. Промяната на датата е свързана със световната криза, причинена от Ковид-19 и наложените противоепидемични мерки.

В спектакъла ще вземат участие световноизвестните оперни певци Елена Зеленская, Светлана Шилова, Андрей Григориев, Роман Муравицки, Олга Йонова и Ярослав Абаимов.

Програмата включва най-доброто от Верди, Пучини, Гуно, Чайковски, Моцарт, Офенбах и др. Ще има фрагменти на едни от най-популярните опери в света – „Тоска“, „Травиата“, „Турандот“, „Бохем“, „Риголето“, „Кармен“ и др.

Болшой се е превърнал в един от символите на Русия за всички времена. Удостоен е с всички най-престижни отличия, заради изключителната си роля в руските и световни перформативни изкуства. Тази традиция продължава и до днес.

Билетите вече са в продажба в сайта „Ивентим“, както и в „Билетен център НДК“.

error: