Някои от най-големите звезди се включват в глобалната инициатива „Един свят: Заедно вкъщи“ в чест на здравните работници, които са на първа линия в борбата с коронавируса.

В събота, 18 април, ще бъде представена комбинация от музика, комедийни скечове и разкази на лекари, сестри и работещи в магазини за хранителни стоки. Концертът ще бъде излъчен по няколко американски национални телевизии.

Той ще бъде предшествано от шестчасова стрийминг програма с участието на спортни звезди, като шампиона от Формула 1 Луис Хамилтън, скиорката Линдзи Вон и десетки певци и актьори. Тази част ще бъде излъчвана свободно в социални платформи като Туитър, Фейсбук, Ютюб и Инстаграм.

В инициативата ще се включат Лейди Гага, която участва и в организацията, Алиша Кийс, новата звезда на музиката Били Айлиш, Андреа Бочели, Селин Дион, Дейвид Бекъм, Елтън Джон, Дженифър Лопес, Матю Макгонъхи, Пол Макартни, Фарел Уилямс, Тейлър Суифт и много други.

Инициативата „Един свят: Заедно вкъщи“ засега е най-голямата в подкрепа на работещите на първа линия в борбата с коронавируса. Тя се организира от Световната здравна организация (СЗО) и групата Global Citizen. Участието на звездите в нея ще е дистанционно заради наложената изолация.

error: