Хосе Карерас отново ще се срещне с българската публика. Той ще бъде специален гост в спектакъла „Opera D’amore“, който планиран за декември в „Арена Армеец“. Световни оперни величия са потвърдили участие.

Любовта е с главна роля в мегапостановката „Opera D’amore“. Проектът събира култови любовни сцени от творби на Верди, Пучини, Маскани, Доницети. Участие ще вземат някои от звездите на световната оперна сцена Хосе Карерас, Мария Гулегина, Марко Берти, както и Надя Кръстева, Кирил Манолов, Илина Михайлова и Росен Ненчев от българска страна.

Проектът включва кратки сцени от различни произведения, съчетани с модерната визия на съвременните технологии, познати ни от големите концерти на други жанрове и фестивали като Еровизия, концертите на Адел, Vivaldianno, Цирк де Солей и други.

Ще бъдат използвани най-новите и модерни технологии за виртуални декори и 3D mapping като изпълнителните ще бъдат „вградени“ в цялостни 3D виртуални картини от епохи и импресии. Сценографията ще съчетава модерните технологични елементи с елементите от дадена историческа епоха – на сцената ще се визуализират, както локацията на действието, така и чувствата, спомените и мечтите на героите. Всичко това ще бъде разположено на LED стени с обща площ повече от 250 кв.м.

Премиерата на „Opera D’amore“ е в София на 19 декември. След това спектакълът ще бъде представен в Германия, Япония, Корея, Шотландия и на други оперни сцени.

error: