Il Volo се завръщат в България за два големи концерта през септември. Най-аплодираното италианско трио с пет платинени албума и две номинации „Грами” ще акостира в Двореца на културата и спорта във Варна на 16.09, а на 18-ти ще изпробват акустиката на зала „Арена Армеец“ в София.

Концертите са част от световното турне, с което италианците отбелязват 10 години от звездната си музикална кариера. А билетите са в продажба от 15 март на цени между 50 и 140 лв за датата в София, и между 60 и 120 лв за Варна. Организаторите от БГ Саунд Стейдж уточняват, че пропуските за концерта в столицата са ограничени до 5000 бройки, въпреки капацитета на залата.

Пиеро Бароне, Джианлука Джинобле и Иняцио Боскето се срещат през 2009г., когато участват поотделно в телевизионното риалити Ti lascio una cazone. Пътят към славата започва, след като с тях се заема продуцeнтът Микеле Торпедине, работил за големи италиански изпълнители като Zucchero, Лоредана Берте, Пино Даниеле и Андреа Бочели. През 2010 г. триото се наименува Il Volo (Полетът) и започва зашеметяващата им музикална кариера.

През 2015г. избухва славата им в Европа, след като печелят наградата на Санремо с песента „Grande Amore” и с нея представят Италия на Евровизия. Издали са пет студийни албума с платинен статус и имат две номинации за „Грами“. За 10 години италианците вече са покорили големите световни сцени като Арена ди Верона, Роял Албърт хол и Radio City Music Hall в Ню Йорк.

error: