За осма поредна година сред смайващата природа на Родопите ще се проведе фестивалът Meadows in the Mountains. Фестивалното селище е разположено на един от върховете край Полковник Серафимово.

Между 6 и 9 юни мястото отново ще приеме гости от цял свят за маратон от музика на живо и диджей сетове от целия музикален спектър. Събитието продължава да е по-популярно извън границите на страната ни и особено в Англия, но вече не са малко и българските му посетители. На Острова не пестят похвали към фестивала, като има и препратки към духа на Удсток’69.

По думите на единия от основателите му – Бенджамин Сас, нещата, с които привличат толкова много хора, са неповторимата атмосфера на мястото, усещането за интимност, разнообразието, културата и идеята, че си част от една общност.

Meadows in the Mountains започва като една обикновена сбирка на приятели. Организаторите му са синове на английски пенсионери, които са избрали да живеят в България. Двамата братя са впечатлени от невероятните гледки, които предлага Родопа планина и канят тук около петдесетина техни приятели от Лондон.

Една от идеите на фестивала е той да си остане интимен, да бъде бягство сред музика и природа и да предлага уникална атмосфера. Ефектът е, че популярността му расте с всяка изминала година. Събитието се отразява положително на цялата местност, като местните жители полагат усилия и има все повече ремонтирани къщи, които предлагат нощувки в село Полковник Серафимово.

Meadows се гордее с това, че e екологично ориентиран и една от идеите му е да остави планинския район такъв, какъвто е бил преди пристигането на гостите. Освен музиката, гостите могат да се насладят на йога практики, медитация, какаови церемонии, изцеление и др.

Сред музикалните гости на фестивала са: ANDREW JAMES GUSTAV, BRADLEY ZERO, EDDIE C, EGO ELLA MAY, GALEN, GOLNAR & MAHAN, GYORGY ONO, HEELS AND SOULS, HUSH MOSS, ISHMAEL ENSEMBLE, MIM SULEIMAN, MR SHIVER, RAFAEL DA CRUZ, RAS, SCOTT XYLO, SNO, SOLAR, SUMMERS SONS & C. TAPPIN, TRULY MADLY, YOUNG YOSEF, Z@P, и още.

Повече информация за фестивала може да видите тук и на фейсбук страницата на събитието.

error: