В градинката „Кристал“ бе открита изложбата „Посоки“, която включва избрани фотографии от едноименния конкурс, организиран от Държавния културен институт към министъра на външните работи по случай 15 години от създаването му. Експозицията ще може да бъде разгледана до 14 септември, 2020 г.

Целта на конкурса, който се проведе между февруари и май същата година, бе да бъдат селектирани и показани уникални изображения, заснети от любители на фотографията, без ограничения във възрастта и професионалния опит, които пряко или непряко отразяват темите за глобализацията, идентичността, междукултурния диалог и толерантността между различните нации.

Партньори на проекта са фондация „ФотоФабрика“ и Столична община. Интерес към инициативата проявиха голям брой фотографи от България и чужбина.

Големият победител сред документалистите е Минко Михайлов и неговата „Разходка по залез“, заснета през 2019 г. Пловдивчанинът се занимава любителски с фотография повече от 20 години и вече е добре познат на любителите на фотографското изкуство у нас.

Отличените:
Минко Михайлов, „Разходка по залез“, 2019 г. (първа награда)
Таня Ангелова, „Училище – Мали“, 2009 г. (поощрителна награда)
Георги Митев, „Звездна нощ над Пасо Джау“, 2019 г. (поощрителна награда)

error: