От 30 май до 10 юни почитателите на творчеството на Йордан Радичков ще имат възможността да се срещнат за първи път с 20 оригинални рисунки на автора от най-обичаната му детска книга – „Ние, врабчетата“. Откриването на изложбата ще се състои от 19:00 ч. в столичната галерия-книжарница „София Прес“ (ул. „Славянска“ 29).

Оригиналите, които за първи път ще бъдат показани пред публика, представят някои от най-обичаните герои от книгата. През годините илюстрациите към „Ние, врабчетата“ претърпяват множество трансформации. От първото до последното издание на книгата има множество доловими разлики в любимите врабци. Йордан Радичков не спира да ги прерисува през годините, прави опити върху лика на своите герои.

Посетителите на събитието ще имат възможност да научат повече за произведенията и характерния стил на рисуване на Йордан Радичков от Антон Стайков. На откриването ще бъде представено и новото издание на „Ние, врабчетата“ с твърди корици и оформление, дело на художничката София Попйорданова.

error: