Парк „Заимов“ в София е домакин на уникална изложба „Мрежи от независими пространства, Токио“. Тя е част от програмата на Дните на японската култура 2020 и ще гостува в столицата до 25 октомври. Входът е свободен за всички посетители. Събитието ще бъде съпътствано от форум на 17 октомври от 11:00 ч., който ще съпостави независими пространства в София и Токио и ще търси допирни точки между тях.

„Мрежи от независими пространства, Токио“ показва един по-различен, непознат облик на Токио. Измежду токийските релси, магистрали, мостове и небостъргачи, проектът представя малко познати, закътани пространства, които приютяват ежедневните занимания на местните жители. Изложбата разказва за красивите тайни на любимите на мнозина градски места за риболов, земеделие, къмпинг, готвене, детски игри, забавления и квартални общности в най-големия метрополис в света.

Проектът „Мрежи от независими пространства: Токио“ е изследване на архитект Иван Бонев, разработено между 2017 и 2019 г. в лабораторията на професор Йошихару Цукамото в Токийския институт по технологии. Идеята за изложбата е да разкрие на един не толкова познат образ на Токио, като представи архитектура, ползване, поведение и управление на единични примери и мрежи от независими пространства.

error: