Йорданка Христова представи своята нова песен „Синьо“ в ефира на БНТ. В студиото певицата разказа как е създадена песента. Текстът е изцяло неин, а аранжиментът – на Борис Чакъров.

Песента има и испански вариант. Певицата сподели, че на испански дори е станало по-добре, защото тези ритми си звучат на бразилски, на испански. Тя разказа, че по време на пандемията е чела много книги, но изобщо не е поглеждала автобиографията си. Тогава направили и песента „Синьо“.

Голямата певица в продължение на почти четири месеца е била в социална изолация. Тя се е върнала към започнати, но недовършени песни и те скоро ще звучат в ефира. Заради пандемията обаче е изпуснала прощално турне в САЩ и Канада. Преди него е трябвало да мине през Куба, за да се сбогува с духовната си сестра Терасита Капоте – бившата посланичка на Хавана в София, която преди броени дни се възнесе към по-добрия свят.

Въпреки че пандемията объркала всичките й планове за прощално турне в Щатите и Канада, Йорданка Христова подходила разумно и не загубила духа си.

„Аз съм тотално в рисковата група – с ръце, крака и всичко останало. Така че стоях си вкъщи, излизах си на балкона с котката… започнах да готвя усилено, позакръглих още някои други позакръглени форми. За първи път правих козунаци. Отдадох се на приятни неща и тотално споделяне. Хората имат такова чувство за хумор. Аз съм удивена, възхитена и това някак си ми даваше, аз заспивах със смях, защото четях какви ли не остроумни вметки. Общо взето не се оплаквам“, разказа тя.

Според нея е излишно да спориш с човек, с когото виждаш, че няма да се разбереш. Няма смисъл от това да критикуваш или да даваш акъл – всеки отговаря за действията си. „Живея в страшно интересен свят. Хванала съм много епохи. Остана само да започна да се телепортирам – това не съм правила“, коментира Христова.

error: