Джаз триото JP3 ще участва със самостоятелен концерт на един от най-интересните фестивали за джаз музика в Париж – Jazzycolors. По покана на Българския културен институт в Париж, съорганизатор на събитието, на 29 ноември те ще свирят на 17-тото издание на международното събитие в самото сърце на френската столица, в концертната зала на авеню Рап 1.

Всяка есен през ноември, от 2003 година насам, фестивалът Jazzycolors представя съвременната джаз музика от различни страни. Традиционно, от 1-ви до 30-ти ноември, събитието превръща различни локации в Париж в отворени джаз сцени, инициира музикални срещи с най-добрите джаз-артисти на държави от четирите континента.

JP3 са българското участие в проявата, в която през 2019 ще бъдат организирани общо 18 концерта на джазмени от Германия, Австрия, Канада, Португалия, Дания, Ирландия, Италия и др.

На парижка сцена музикантите от групата ще изпълнят както вече познати композиции на триото, така и няколко от подготвяния нов, четвърти албум на триото с работно заглавие “Change the way”, който се очаква да излезе през 2020 г.

През 2007 Живко Петров създава JP3 заедно с Димитър Семов (барабани) и Веселин Веселинов „Еко“ (контрабас), което скоро се превръща и в едно от най -разпознаваемите джаз триа в България. Имат три издадени албума: Understandable – 2007, It’s a dream – 2012, Between the worlds – 2015.

error: