В навечерието на Международния ден на театъра – 27 март, Младежки театър „Николай Бинев“ даде начало на дарителска кампания „Театърът и зрителите срещу COVID-19“.

Целта на инициативата е да обедини усилията на максимален брой театрални и музикални институти, независими организации в културния сектор, артисти и зрители, и всички заедно да съберат сумата от 45 000 лв за закупуване на респиратор за дихателна реанимация за нуждите на болница УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София, както и за осигуряване на защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници.

Лечебното заведение е един от подготвените центрове, в които ще бъдат приемани болни с потвърдена диагноза срещу COVID-19 и пациенти в тежко състояние.

„Силно се надяваме, че тази инициатива ще има силата да обедини гилдията ни и с нея да покажем на себе си и общността, че когато ни е отнето правото да лекуваме човешките души с изкуството, което правим, то ни е дадена възможността да спасяваме човешки животи с действията (а не бездействията) си във всеки следващ ден“, е част съобщението на Младежкия театър.

Дарителската кампания се провежда в платформата Helpkarma на следния адрес: https://bg.helpkarma.com/help/601585269832

error: