В подкрепа на планинските спасители, EVN България и Българският червен кръст се обединяват в обща кампания с цел подпомагане и финансиране на Планинската спасителна служба. Инициативата ще продължи до 31-ви декември като всеки желаещ да помогне има възможност да го направи, дарявайки сума от 25 лв или повече на сайта на организаторите.

Каузата е жизненонеобходима, тъй като подръжката и закупуването на нова техника за спасяване на човешки живот в планината е скъпа, обученията и подготовката на екипите – също. БЧК е основен спонсор на ПСС, но няма как да се справи без помощта от доброжелатели и техните дарения. Тазгодишната кампания на EVN България застава зад планинските спасители като ще удвои събраната от дарения сума за финансирането на ПСС.

ППС помага на 2 600 души годишно изпаднали в беда по планинските склонове, а на разположение за специалните акции са 530 доброволни планински спасители.

“Инцидентите, които се случват в планините обикновено са резултат на подценяването на условията и надценяване на собствените ни възможности. Всеки случай ангажира сериозна част от времето на планинските спасители и ги подлага на риск. Освен събирането на жизненоважни за нас средства, с тази кампания призоваваме всички да бъдат по-внимателни, по-отговорни и по-подготвени в планината, защото винаги има някой, който ни чака да се приберем“, добави Емил Нешев, директор на ПСС.

Повече за кампанията на БЧК и EVN България, може да видите в специалното видео, посветено на каузата:

За да направите дарение посетете официалния сайт на организаторите. Първите 500 души, които дарят сума по избор, ще получат подарък – настолна лампа като символ на светлината и отдадеността на планинските спасители.

error: