Фестивалът „Киномания“ ще се проведе от 8 до 22 април, съобщиха организаторите от Националния дворец на културата. Официалното откриване ще е на 8 април в Зала 1 на НДК с филма „Страх“ на Ивайло Христов.

Програмата на събитието ще се завърти още на 1 април с ретроспектива на великия Федерико Фелини и ще продължи с откриването на десетото юбилейно издание на Фестивала на френския филм на 9 април в кино „Люмиер“. Това издание ще представи специална секция, отдаваща почит на един от гениите на европейското кино – актьора Мишел Пиколи.

Като специален жест към любителите на седмото изкуство, екипите на „Киномания“ и фестивала за документални филми за изкуството Master Of Art им подаряват една специална седмица, в която двата фестивала ще се провеждат едновременно. Така в периода от 15 до 22 април зрителите ще получат двойна доза удоволствие от киното, като ще могат да гледат филми от афиша и на двата фестивала. А още между 12 и 28 февруари Master of Art ще зарадва публиката със специално онлайн издание в платформата за видео съдържание neterra.tv+.

error: