Актрисата Койна Русева беше втория гост в подкаста на Ясен Атанасов „Ти да видиш“. Тя посети импровизираното студио в Световния ден на психичното здраве, който бе основна тема на разговора.

Русева сподели личния си опит по темата от гледната точка на актьора. „Няма граници. Мога да контролирам този процес. Когато си млад актьор е малко по-сложно. Хвърляш себе си, душата си, в изграждането на даден персонаж и тогава може да плъзнеш леко. При мен вече тази опасност я няма, но това е след години опит“, каза актрисата.

Непринуденият разговор между Ясен и Койна в една част засегна сериозни теми, в друга бе много весел, но в нито един момент не бе скучен. Двамата говориха за психичното здраве, актьорската професия и много други неща.

„Ние работим за хората, разсмиваме ги, разплакваме ги, караме ги да се замислят“, казва още актрисата. – Когато дадеш всичко от себе си за тази публика, ти по някакъв начин се изтощаваш емоционално. Затова след това актьорът, особено след години работа, има нужда от една тишина, от приглушена светлина… За да се запазим психично здрави, трябва да има един покой. Поне аз така го усещам.“

„Тази професия не е нормална, но никой не иска да спира. Без любов не става, ние я обичаме тази професия“, допълва Койна.

Първият епизод на подкаста „Ти да видиш“, в който гост бе Юлиан Вергов, както и следващите епизоди може да гледате в канала в YouTube.

error: