След като бе отличен на различни фестивали из Европа „Котка в стената“ на режисьорите Мина Милева и Весела Казакова ще има своята софийска премиера. Тя ще се състои в рамките на Киномия, а прожекцията ще бъде на 27 ноември от 20:30 ч. в кино „Люмиер Лидл“.

Наскоро филмът грабна престижната награда на ФИПРЕССИ (Международната асоциация на кинокритиците) във Варшава. Филмът заслужено беше отличен и с награда за дебют на фестивала „Златна роза 2019“ във Варна, а преди това бе в конкурсните програми на фестивалите в Локарно и Сараево.

“Скрийн Интернешънъл” постави филма на челно място от всички филми от световните летни фестивали, а немското списание “Максимум синема” го класира на четвърто място в своята селекция от 11-те най-добри филми от Локарно тази година.

Сюжетът разказва за българско семейство във Великобритания, което влиза в остър конфликт с живеещите на социални помощи свои съседи заради изоставена котка. Докато спорът се разгаря, зрителите виждат непозната, разяждана от противоречия Великобритания. Семейната комедийна драма умело съчетава политическата тема за Брекзит с емигрантския живот на българите в Лондон.

В ролите ще видим Ирина Атанасова (Ирина), Ангел Генов (Владимир), Орлин Асенов (Жожо), Гилда Уо (Деби), Чинуи Ей Нуоколо(Риана) , Джон-джо Инкпен (Джак), Кадиша Гий Камара (Фийби).

error: