Композиторът Никола Груев – Kottarashky е на финала в конкурса за ремикс на един от записите на легендарния британски изследовател сър Дейвид Атънбъро от албума „My Field Recordings From Across The Planet“.

Котарашки е един от шестимата музиканти, чиито композиции са избрани сред над 300 предложения с вариации по 63-годишния звукозапис от Бали. Публиката ще има възможността да избере победител сред 6-те предложения в късата листа, като срокът за гласуване изтича на 15 септември.

„Приятели, класирах се на финала на един доста престижен конкурс за ремикс на BBC. Дотук съм се преборил с над 300 музиканта от цял свят, остава ми да преборя още петима. Така погледнато задачата изглежда проста, но всъщност не е, понеже оттук нататък решава публиката. Ще имам нужда от вашия глас“, пише Котарашки в профила си във Facebook.

Преди около десетина „Котарашки“ станаха първите български музиканти, които влязоха в селекцията на артистите в един от най-старите и популярни в Европа фестивали за съвременна музика – Франкофоли в Ла Рошел /Francofolies de la Rochelle/, Франция. Те свириха в последния ден на фестивала.

error: