Тя е само на 28 години, но вече е част от елита на Холивуд. Всеки нейн ход изразява не само таланта й, но й целеустремеността да успее. Още преди да получи номинацията за Оскар за ролята си в I, Tonya, Марго Роби работи с легендарния режиьор Мартин Скорсесе в The Wolf of Wall Street, редомдо Леонардо ди Каприо.

В една от последните си роли австралийката се превъплъти в английската кралица Елизабет I за Mary Queen of Scots. Филмът разказва за борбата за власт между бъдещата глава на църквата в Англия и братовчедка й Мери, която е католичка. Тази година предстои и излизането на новия филм на Куентин Тарантино, в който Роби играе една от главните роли.

Родена в малкото градче Долби в Куинсленд, Австралия, Марго е едно от четирите деца на разведени родители. Тя си спомня за детството си, което често е включвало караници с двамата й братя Лачлан и Камерън и сестра й Аня. „Как се справяше мама? Бяхме невъзможни деца. За да ни отгледа, трябва да работи много, а винаги беше пълна с енергия. Винаги съм искала да съм като нея. Тя е моят модел за подражание“, споделя Роби пред „Ел Австралия“.

В дома й се гледали много филми: „По това време обичах Голди Хоун и гледах филмите й по няколко пъти. Много ми хареса „Петият елемент“ на Люк Бесон, но не знаех кои са Мартин Скорсезе или Уес Андерсън. Много по-късно открих Citizen Kane“.

В семейството й няма артисти и нищо не предвещава нейния бъдещ път. Един ден обаче тя гледа по телевизията момиче, което прилича на нея, което разва репликите си много изкуствено и си казва: „Аз мога да правя същото или дори по-добре“. И се оказва права.

На 17 години, когато тъкмо е завършила гимназия, решава да пробва късмета си в Мелбърн, където не позвава никой. „Бях наистина уплашена, знаех, че скачам в неизвестното. Бях тъжна, че мога да се прибирам вкъщи, защото беше много далече. Усещах Мелбърн като чужда страна“, спомня си тя.

Марго сменя няколко работи преди да спечели роля в сериал, където работи две години и половина. Там тя изучава занаята и решава да замине за Съединените щати. През цялото време е уверена, че ще успее. Първата й роля зад Океана е в телевизионния сериал Pan Am.

Срещата й с Мартин Скорсезе променя всичко. Режисьорът търси актьор, който да играе ролята на жената на Ди Каприо в The Wolf of Wall Street. Това води до две истории, които се превръщат в легенди за Роби. По време на прослушването тя удря шамар на неподозиращия нищо Леонардо, за да покаже колко е ядосана героинята й. Ходът е рискован, но Скорсезе е очарован. Второто е сцената й, която напомня за тази на Шарън Стоун от „Първичен инстикт“, когато разтваря краката си по време на разпит и се оказва, че е без бельо.

Холивуд е намерил своята нова звезда, но изненадващо Марго дърпа спирачките и се мести в Англия. Това е друг рискован ход, но актрисата обикновено се движи срещу течението. За разлика от други звезди тя не се затваря в караваната си, а предпочита да прекарва времето си между сцените заедно с хората, с които работи. На снимачната площадка на един от филмите си тя се запознава с помощник режисьора Том Акърли, за когото после се омъжва.

По това време Роби създава собствена продуцентска компания. „Когато получавах сценарии, често намирах, че мъжките роли са далеч по-интересни от женските. Исках да променя това“, обяснява тя. След това продуцира филма I, Tonya, за които получава номинация за Оскар.

Актрисата се опитва да промени нещата и в други аспекти. Тя с гордост подкрепя движението #MeToo, поддръжничка е на задължителното гласуване и следи с внимание какво се случва с околната среда, като се включва в кампании за рециклиране, пестене на енергията и водата. Докато киното е нейната страст, Марго обича и модата, а отскоро е муза на Шанел.

error: