Някои от най-обичаните лица на българския театър са част от вече традиционната фотосесия, която предшества европейската инициатива Нощ на театрите, чието послание тази година е „Едно място, което ни събира“.

Главни герои в емблематичния фотографски проект са Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Дарин Ангелов, Христо Петков, Ованес Торосян, Деян Ангелов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев, Силвия Петкова, прима балерината Марта Петкова и премиер-солистът Никола Хаджитанев.

В посланическия екип на инициативата има и две млади попълнения – актьорите от Пловдивския драматичен театър – Константин Еленков и Боряна Братоева, които направиха запомнящи се роли в едно от най-мащабните представления на миналия сезон – „Одисей“.

Всички те се включиха в традиционната фотосесия, на която любезен домакин беше Сатиричен театър „Алеко Константинов“. След предишните успешни изложби проектът поднася нова серия от фотографии, специално заснети от Диляна Флорентин. Тя работи в екип с гримьора Слав Анастасов и с творческата агенция The Smarts. 15-те фотографии ще бъдат официално представени в средата на месец ноември в UniCredit Studio на пл. „Света Неделя“ в София. Входът за изложбата ще е със свободен достъп.

Тази година Нощта на театрите ще се проведе на на 21 ноември. Това ще е осмото издание на инициативата. Програмата със събития ще предложи както представления на живо, така и съпътстващи онлайн активности в различни часове от съботния ден в над 10 български града.

error: