Когато „Кренбърис“ се събраха, за да записват нов албум в Лондон миналата пролет, всичко изглеждаше нормално. Ирландските музиканти започнаха работа върху аранжименти – нещо, което те винаги правят преди вокалистката Долорес О’Риърдън да пристигне, за да запише своята част.

„Долорес обикновено преслушваше това, което бяхме записали. След това я оставяхме да прави своите неща, споделя басистът Фъргъс Лоуър пред „Ролинг Стоун“. – Така че, вечерта, почти гледахме към коридора, за да видим дали ще дойде. В този момент осъзнаваш, че това няма да се случи.

Няколко месеца по-рано, през януари 2018 г., О’Риърдън беше намерена мъртва във ваната си в хотелска стая в Лондон. Тя беше на 46 години. Разследването установи, че тя се удавила, след като приема огромно количество алкохол. Това бе внезапен край за певицата, чиято емоционална слабост и великолепен глас плениха едно поколение, а феновете й останаха с групата дълго, след като хитовете спряха.

Долорес остави в наследство записани песни и демота, а с благословията на семейството й членовете на групата ги събраха във финален албум със заглавието In the End, който вече е издаден.

„Беше малко странно да я слушаме през слушалките. Понякога имаше паузи и можеш да чуеш как говори“, разказва барабанистът Майк Хоугън.

Останалите членове на „Кренбърис“ са категорични, че няма да търсят нова певица и това е краят на групата. В плановете не влиза и прощален концерт.

error: