Легендарният документален фотограф Мартин Пар ще бъде един от лекторите на Inspiration Photo Conference в началото на следващата година. Британецът е първият обявен гост на събитието, което ще се проведе на 8-9 февруари 2020 г.

Мартин Пар е едно от легендарните имена на съвременната фотография. Кариерата му е забележителна и продължава вече над 40 години. Мартин документира съвременното общество по един особено забавен и на моменти ироничен начин.

Той е автор на книги и филми, куратор, преподавател, автор на множество текстове, статии и публикации. От 1994 г. е член на една от най-известните световни фотографски агенции – Магнум, а в периода 2014 – 2017 г. е президент на агенцията. През 2017 г. Пар получи наградата за изключителен принос във фотографията, която се присъжда от World Photography Organisation.

За Inspiration Photo Conference, която се организира за втора година от „Клуб Фото Свят, в България ще пристигнат осем големи имена от света на фотографията. Сред лекторито в първото издание на конференцията бяха многократно награждаваният Карстън Питър, носителят на „Пулицър“ за фотография Ману Брабо и Светлана Бахчеванова.

error: