Само преди седмица се върнах от любимото ми френско градче с привкус на белгийска бира и шоколад.

Лил е много специално място за мен, не само защото за няколко месеца престой тук открих ценни приятели за цял живот, но и защото именно тук се вдъхнових да започна моя блог. Година по-късно от последния път, в който бях тук, Лил отново ме очарова със спокойствието и чара си, и ме накара да се почувствам сякаш се връщам у дома си.

Лил не е типичното френско градче, даже изобщо. Тук ще откриете повече прилики с Белгия, отколкото с типичните за Франция неща. Причината е повече от ясна – намира се само на 10 км от границата с Белгия. Докато пътувам от летището в Брюксел към Лил даже не разбирам кога съм преминала границата между двете държави.

Тук ще откриете първокласни бири, за разлика от типичните за Южна Франция известни първокласни вина. Второто абсолютно типично за белгийците са гофретите, а другото любимо нещо в града са магазините за шоколад.

Разходката из Лил с подробности за най-интересните места в града и много великолепни снимки от там, както и пътешествия от други места из България и по света, може да видите в блога на Лиляна Узунова.

error: