В края на март Лили Илиева и Антони Дончев записаха съвместен албум, който ще излезе по-късно през годината. Той се нарича Little Sunflower и е на прочит на някои от най-любимите им балади. Песните бяха записани в изпълнение на живо в Първо студио на БНР.

В селекцията на репертоара попадат заглавия като Alfie на Бърт Бакарак и Lush Life на Били Стрейхорн. Композицията на Фреди Хъбърд Little Sunflower е избрана не само за име на програмата, но и на целия албум.

Джаз певицата Лили Илиева от години работи по съвместни проекти с диригента на Биг бенда на БНР Антони Дончев. Пианистът и композитор е един от първите, които оценяват таланта й в България, след като тя се завръща от Холандия, където завършва музикалното си образование.

„С Антони Дончев работим върху този проект от две години. За мен е огромна привилегия да пея на една сцена с музикант като него. Между нас има особена връзка, когато сме на сцената. Всеки се чувства много комфортно в компанията на другия. Свободата в интерпретацията е общото между нас“, споделя Илиева пред БНР.

error: