Фотоизложба „Магията на Изтока“ може да бъде разгледана на „Моста на влюбените“ в София до 26 май. Тя е част от предварителните събития на предстоящия Фестивал на азиатската култура, който ще се проведе за трети пореден път на 15-ти юни, от 10.00 ч. до 20.00 ч. на Лятната естрада и прилежащите алеи в Борисовата градина.

17 държави представят културата, бита и природата си с красиви фотографии от различни райони на екзотична Азия: Бангладеш, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Ирак, Китай, Монголия, Обединени Арабски Емирства, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

Превърналият се вече в традиционен празник на културите от азиатския континент и тази година ще предложи на посетителите си богата и разнообразна програма: множество сценични танцово-музикални и театрални изпълнения, бойни изкуства, дефилета, традиционни ритуални изпълнения, кулинарни предложения, ателиета за малки и големи по танци, йога, настолни игри и ръкоделия, сувенирни кътове и кътове за отдих и почивка.

За втора поредна година събитието се обявява в полза на благородна кауза на фондация „За Нашите Деца“, която тази година е посветена на сигурната семейна среда за всички деца и подкрепа на родителите още от първия миг.

error: