С премиера в навечерието на коледните и новогодишни празници ще отбележи края на 2019 г. Народният театър „Иван Вазов“. На 19 декември на сцена „Апостол Карамитев“ е премиерата на спектакъла „Облог“ на режисьора Стефан Спасов – третият от завръщането на голямата актриса Мария Стефанова на първата ни сцена.

Билети за премиерата на 19 декември вече няма, следващите дати са 21 и 29 януари, 12 и 25 февруари 2020 г.

Освен Мария Стефанова (награда Аскеер 2018 за водеща женска роля в „Три високи жени“), другата главна женска роля в спектакъла е поверена на Вяра Табакова. В актьорския състав са Пламен Димов, Ненчо Костов (номинация за Икар 2019 и награда Аскеер 2019 за изгряваща звезда), София Бобчева (награда Икар 2018 за поддържаща женска роля, награда за женска роля Златен Кукерикон 2019) и Стелиан Радев (номинации Аскеер и Икар за изгряваща звезда, номинация Златен Кукерикон 2019 ).

Стефан Спасов се спира на „Облог“, след като дълго търси подходяща пиеса за Мария Стефанова. „Много успешна и ползотворна беше работата ми с нея в „Три високи жени“. Харесахме се, както професионално, така и човешки. И затова реших следващият ми спектакъл да бъде отново с нейно участие“, обяснява режисьорът пред БНР.

„Става дума за две жени, оставени в дом за възрастни хора. Това не значи обаче, че пиесата е драма. Напротив – жанрът е комедия. Героините на Мария Стефанова и Вяра Табакова се жени, запазили хъса и страстта си към живота, желанието да общуват, да играят, да им се случват нови предизвикателни и интересни неща. Мисля, че материалът е изключително цветен пълнокръвен, любопитен с много хубави характери и актьорски задачи“, допълва Спасов.

error: