Режисьорът Мартин Скорсезе намекна, че „Ирландецът“, с участието на Роберт Де Ниро и Ал Пачино, може да бъде последният му филм. Той изрази разочарованието си от доминирането на екшъни по кината.

„Кината са пълни с филми за супергерои, които само летят, сблъскват се и се взривяват. И това е нормално, ако искате да гледате такова кино. Но за друго кино изобщо няма място. Имате 12 киносалона и в 11 от тях – супергеройски филми. Добре, харесвате ги, но защо в 11 кина?! Не знам колко още (филма) мога да заснема. Може би стига вече. И този филм („Ирландецът“) ще стане последният. Беше важно да го довърша“, коментира 77-годишният режисьор пред „Гардиън“.

Скорсезе говори и за това как е успял да събере Робърт де Ниро, Джо Пеши и Ал Пачино заедно след толкова години.

„Боб (Де Ниро) и аз се оптивахме с години да измислим някакъв проект. Този всъщност започна още преди 35 години с идеята да направим римейк на „Лошият и красавицата“ и продължението му „Две седмици в друг град“. Някак си това ни омръзна. И тогава Боб попадна на тази история и ми я даде. Каза „Знаеш ли, това е невероятна роля за Джо (Пеши), ако иска да я изиграе.“

А също и за Ал Пачино, а аз никога не бях работил с Ал през тези години. Наясно бяхме, че двамата ще са идеални за ролите. След това се погледнахме и осъзнахме, че някак си ни е писано. Не е задължително да е кулминация, но в известен смисъл филмът изглежда като размисъл къде се намираме толкова близо до края на живота си“.

error: