Въпреки кризата, създадена от разпространението на коронавируса и извънредната ситуация в България, за радост на почитателите на документалните филми за изкуство и творци, организаторите на фестивала „Master of Art” реагираха бързо и от 9 до 30 април ще предлагат онлайн издание в платформата Nettera.TV. В него ще участват близо 30 заглавия, от които 2 – на български премиери.

Достъпът до филмите от програмата е възможен за цялата страна. Общата цена за всички заглавия от онлайн фестивала е 10 лв. Средствата, събрани от билети, са предназначени изцяло за организатора на фестивала, в помощ на културата в тези трудни времена. Съдържанието е достъпно само от територията на България.

В традиционния си формат – широкоекранни прожекции в киносалони – фестивалът ще се проведе от 1 до 24 септември в кино „Люмиер Лидл” като всички вече закупени билети и абонаменти ще важат за новите дати без да е нужно да бъдат презаверявани.

„Само пълнометражните филми са над 70. Сегашното априлско онлайн издание е само допълнителна физическа възможност да се изгледат повече филми, сподели създателят на фестива Найо Тицин. – Целим да покрием всички видове изкуства. Онлайн изданието ще предложи и заглавия от предишни фестивали, който са носители на награди.“

error: