Мейсио Паркър ще бъде част от откриване Джаз фестивала в Банско. Тази година фестивалът ще продължи от 6 до 10 август. Легендарният саксофонист излиза на сцената своята група в първия ден.

Кариерата на Мейсио Паркър е тясно свързана с бенда на легендарния певец и лидер Джеймс Браун, наричан още Кръстник на соул музиката. Паркър постъпва в бенда на Джеймс Браун през 1964 г. като баритон-саксофонист, а по-късно сяда на стола на първия тенор-саксофонист. Като резултат от съвместната работа на Браун и Паркър се появяват албумите I Feel Good, Out of Sight, Cold Sweat и др.

В началото на 90-те години Мейсио Паркър започва солова кариера. Дебютът е с албума Roots Revisited, след което се появява Life on Planet Groove и т.н. До момента той е издал 11 самостоятелни албума.

Миналата година Паркър издаде по повод 75-годишния си юбилей студиен албум, за първи път след 2004 г. – „It’s All About Love“, в който се изявява и като певец. „Аз се опитвам да произнасям на сцената думата „любов“, колкото се може повече, защото светът се нуждае от нея. Ако това, което правиш, предизвиква усмивки по лицата на хората, това е любов!“ Така описва албумът неговият създател.

error: