Традиционният празничен новогодишен концерт на Националния дворец на културата тази година ще бъде с наслов „Севера и Юга“. Той ще се състои на 1 януари в зала 1 на НДК, в партньорство със Софийската филхармония.

Негов диригент ще е маестро Емил Табаков, който във времето назад е бил и артистичен директор на фестивала, основан от именития български диригент Емил Чакъров.

Програмата, която маестро Табаков ще предложи тази година, е музикална разходка и негов прочит на Севера и Юга – от класиката на Америка с творци като Ленард Бърнстейн и Оскар Питърсън, през бродуейския мюзикъл на Гершуин, горещите ритми на аржентинското танго и мелодиите на Рио де Жанейро.

„Уестсайдска история“, „Порги и Бес“, Funny Face са само част от познатите заглавия, които ще прозвучат в програмата, заедно с класически симфонични пиеси, оперни арии, традиционен джаз и афроамерикански фолклор. Поканени са и гост-солисти за изпълнението на всяка пиеса. Китара, банджо, саксофон и вокал ще допълват музикалното пътуване през различните страни на Америка.

Въпреки световната кризисна ситуация НДК възнамерява да проведе на живо Празничния новогодишен концерт на 1 януари 2021 г. в зала 1 от 18:30 ч.

error: