Над 70 документални филма ще бъдат прожектирани на 4-то поредно издание на Master of Art в НДК. Фестивалът за документални филми ще се проведе едновременно в 9 салона в София в Пловдив и Варна от 4-ти до 25-ти април. Зрителите ще имат възможност да видят множество премиерни програми за Франко Дзефирели, Ингмар Бергман, Харуки Мураками, Питър Грийнауей, Орсън Уелс, Реицо Пиано и др.

„Необходимо е да дадем на българското кино за документални филми повече територия, където да бъде видяно. Идеята на този фестивал е да може да се споделят с родната публика един прекрасни филми, който няма как да стигнат до нея“, сподели създателят на фестивала Найо Тицин.

Филма „Рокендрол“ на режисьора Борислав Колев ще ще открие Master of Art на 4 април от 18 часа в кино „Люмиер Лидл“. освен него в първия ден на фестивала ще бъде показан и филма „Климт и Шиле: Ерос и Психея“ на режисьора Микеле Мали от 20 часа.

„Рокендрол“ е вълнуващ разказ, изграден от спомените на членове на легендарни в България рокгрупи като „Ахат“, „Ревю“, „Ера“, „Нова генерация“, „Контрол“, които с революционните си за 80-те години на миналия век музика и текстове разбиха обществените клишета и се превърнаха във флагман на контракултурата в България.

Билетите за прожекцията може да бъдат закупени на цени от 6 лв. и 8 лв., като тази година се предлагат и специални абонаменти карти за ученици и пенсионери. Те могат да бъдат закупени от билетния център на НДК или онлайн.

Повече за фестивала и пълната програма може да видите на masterofartfilmfestival.com/bg/

error: