За първи път в историята си Народният театър отвори врати през август. В най-горещия месец от годината артистите избраха да играят, вместо да почиват, заради дългата раздяла с публиката по време на карантината. 170 години след първата постановка Народният театър отвори врати през август, не само за представления, а и за репетиции.

„Заформя се едно театрално лято, много неочаквано и нетипично, защото август е месецът, в който и театрите, и актьорите почиват. Това е един плавен преход, когато стартираме с новия сезон“, сподели актрисата Радина Боршош пред Bulgaria ON AIR.

Четири от 12-те спектакъла, които театърът представя този месец, са премиерни. Две от постановките, в които зрителите могат да гледат Радина Боршош, са свързани с големи имена в българската литература – Иван Вазов и Пейо Яворов.

„След тази ситуация, в която бяхме в изолация 3-4 месеца, даваш си сметка за много неща, за липсите в живота и за това, което обичаш. Не мога да опиша с какъв трепет очаквах да стъпя отново на сцената, да облека костюма и да си видя колегите. Очаквах го с огромно нетърпение. Но пък тази ситуация ни кара да търсим различни неща, нови начини да се свържем с нашата публика. Така се роди и идеята на Народния театър – „Сцена зад театъра“. Това са среща между публика и актьори“, разказа актрисата пред Bulgaria ON AIR.

error: